Publicerad: fredag, 23 februari, 2024 - 15:36Uppdaterad: fredag, 23 februari, 2024 - 16:56
  • Arkivbild från matchen mot Ekenäs i Ligacupen.

IFK räddade en poäng genom sen kvittering

IFK Mariehamn spelade oavgjort mot FC Lathi med 1-1 i den fjärde omgången av ligacupen under fredagseftermiddagen.

I matchens inledning var det ett böljande spel där båda lagen lyckades komma till farliga målchanser, men där de båda målvakterna lyckades att hindra bollen från att gå i nät. Men i matchens 36:e minut dribblade sig Lahtis Bubacar Djalo igenom försvaret innan han tacklades precis utanför straffområdeslinjen. Frisparken från vänsterläge förvaltades väl och Colin Odutayo i FC Lahti skruvade den över den hoppande muren in i närmsta krysset innan Marc Nordqvist i IFK-målet hann stötta bort den.

Andra halvlek fortsatte i liknande stil, där båda målvakterna hade varsin benparad som hindrade bollen från att gå i nät. Mot slutet av matchen försökte sig IFK på en del höga inlägg, men utan någon större framgång. Det dröjde till den 93:e matchminuten då Matias Ojala i IFK rört sig strax över mittlinjen och slog en genomskärare mellan innerback och ytterback till en djupledslöpande Adam Larsson som inte gjorde något misstag. Ett tillslag mellan benen på målvakten innebar en sen kvittering och att IFK tar med sig en poäng hem. IFK ligger fyra i den sex lag stora serien efter fyra spelade matcher. Nästa fredag välkomnar IFK Mariehamn IF Gnistan till WHA för nästa match i ligacupen.