Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: lördag, 13 januari, 2024 - 20:59Uppdaterad: söndag, 14 januari, 2024 - 17:58

IFK utökade serieledningen - "Effektiva i anfallszonen"

IFK Mariehamns hockeyherrar stod för en fin insats när laget slog serietvåan Älta IF på bortaplan i lördagens match av Alltrean med 7-3. IFK utökade därmed sin serieledning.
- Vi var effektiva i anfallszonen och spelade bra över hela planen, säger Andreas Stenberg.

Trots en knölig resa till lördagens bortamatch där IFK åkte från Åland klockan 03.00 natten mellan fredag och lördag var IFK Mariehamn bäst på isen i lördagens bortamöte mot serietvåan Älta IF i Alltrean.

Hemmalaget tog visserligen ledningen men i slutet av första perioden kvitterade först Pontus Nylén och sedan gav Otto Silfver IFK ledningen, en ledning IFK aldrig släppte.

Anton Ekstrand och Markus Saarinen kunde sedan göra både 3-1 och 4-1 i den andra perioden innan Älta reducerade.

I den tredje perioden satte Ekstrand sitt andra mål för dagen innan Alexander Grundström utökade till 6-2. Älta reducerade i slutet av matchen innan Johannes Ranta, sex sekunder före slutsignalen, fastställde slutresultatet till 7-3.
- Vi var solida matchen igenom. Henri (Aaltovirta) gör det riktigt bra i målet och höll oss med i matchen när de försökte komma ikapp, säger Andreas Stenberg.

IFK har nu spelat in tretton poäng i Alltrean och har fyra poäng ner till tvåan Älta IF och trean Trångsunds IF som bägge dock har en match mindre spelad.
Imorgon, söndag, väntar serietrean Trångsunds IF för IFK, även den på bortaplan för Grönvitt.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.