Publicerad: söndag, 14 januari, 2024 - 16:46Uppdaterad: söndag, 14 januari, 2024 - 17:19
  • IFK övertyger i Alltrean. Arkivbild.

IFK vände tvåmålsunderläge i sista perioden – "Killarna var helt lugna inför sista”

Trots ett tvåmålsunderläge inför den sista perioden i toppmötet mot Trångsunds IF på bortaplan i söndags kunde IFK genom tre raka mål vända och vinna matchen.
– Vi har en otrolig bredd i truppen. Det spelar ingen roll om någon har en dålig dag för då kliver någon annan fram, säger tränaren Calle Juslin-Nyqvist.

Efter gårdagens meriterande bortaseger mot Älta IF stod ett nytt toppmöte på schemat för IFK Mariehamns hockeyherrar under söndagen. Tabelltrean Trångsunds IF tog emot IFK i Stortorpshallen.

Det var hemmalaget som tog ledningen i mitten av första perioden men Otto Silfver kunde kvittera för IFK innan den första periodvilan.

Hemmalaget återtog dock ledningen tidigt i andra perioden och IFK fick sedan chansen i både spel 5 mot 4 och 5 mot 3 utan utdelning. Istället var det Trångsund som kunde utöka till 3-1 i numerärt överläge.

Det var alltså uppförsbacke inför den sista perioden men IFK:s uppåtgående form bara fortsätter att stiga. Dominic Ingström reducerade, Otto Silfver kvitterade i power play och med fem minuter kvar av matchen fullbordade Benny Qvarfordt vändningen med sitt matchavgörande 4-3-mål.
– Trots underläge inför sista så var killarna helt lugna i periodpausen och visste att vi hade det i oss att vända på matchen, säger Calle Juslin-Nyqvist.

IFK ligger fortsatt i topp i Alltrean med 16 inspelade poäng. Tvåan Älta IF har nio poäng men två matcher mindre spelade än IFK medan trean Trångsund, även de med nio poäng, har en match mindre spelad än IFK.
– Det är mycket hockey kvar att spela. Vi hade som målsättning inför Alltrean att vi skulle sluta topp fyra och den ligger kvar, säger IFK-tränaren.