Publicerad: söndag, 4 februari, 2024 - 17:38Uppdaterad: söndag, 4 februari, 2024 - 22:47
  • Bild från en tidigare match mot Kista HC. Foto: Johan Ågren

IFK:s herrar tillbaka i topp i alltrean – besegrade Kista med 14-1 på söndagen

IFK Mariehamn avslutade helgen med en vinst, då man slog Kista HC med 14-1 hemma i Islandia på söndagen.

IFK tog ledningen efter 4.26 i den första perioden och ledde med 4-0 i den första pausen. Efter den andra perioden hade man ökat på ledningen till 10-0 och IFK:s sista fyra mål gjordes, liksom Kistas enda mål, i de sista tio minuterna av den tredje perioden. IFK:s Alexander Grundström säger att det var en konstig match att spela.

– Det är inget tempo och låg kvalitet överlag. Det är svårt att spela, men man kan inte gnälla heller när vi vinner med 14-1, säger Grundström, som stod för ett mål och tre assists i matchen.

Övriga målgörare för IFK var tremålsskytten Johannes Ranta, tvåmålsskyttarna Robin Englund och Anton Ekstrand samt Dominic Ingström, Nutthakit Snickars, Otto Silfver, Totte Lindqvist, Mathias Kerwien och Benny Qvarfordt.

IFK gick därmed åter upp som serieledare i alltrean i hockey med fyra matcher kvar att spela. Nästa helg möter man Waxholm borta på lördagen och så möter man gårdagens motståndare Gnesta hemma på söndagen.