Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 5 januari, 2024 - 11:35Uppdaterad: fredag, 5 januari, 2024 - 12:55

Reglerna ändras i Nationella ligan – kvalet plockas bort

Kvalet till Nationella ligan försvinner till säsongen 2024. Istället degraderas de tre sämsta lagen och vinnaren av division 1 stiger direkt, det skriver Nationella ligan på sin hemsida. 

Från och med säsongen 2025 ska Nationella ligan bestå av åtta lag istället för tio som det är nu, något Ålands Radio rapporterat om tidigare. 

Ändringen av serieupplägget gör att det under årets säsong blir de sex sämsta lagen i Nationella ligan som efter grundserien spelar vidare för att försvara sin plats i den högsta serien. Först kommunicerade Finlands bollförbund att de två lag som slutar sist i den nedre fortsättningsserien degraderas och det lag som slutar på åttonde plats ska kvala mot seriesegraren i division 1. Men nu plockas alltså kvalet bort och de tre sämsta lagen i ligan trillar ner en division och segraren i division 1 stiger till ligan. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »