Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 22 mars, 2024 - 20:52Uppdaterad: fredag, 22 mars, 2024 - 21:00

Tung förlust för IFK i nästsista träningsmatchen inför ligapremiären

IFK Mariehamns fotbollsherrar förlorade träningsmatchen mot TPS hemma på WHA med 3-1.

Trevande inledning på matchen där båda lagen kände på varandra. Många hörnor från IFK som mittbacken Emmanuel Okereke nådde högst på, men utan att få en ren och bra träff på bollen.

20 minuter in i halvlek gick en genomskärare in i straffområdets vänstra sida till Umar Bala Muhammed i TPS som enkelt kunde lyfta bollen lite lätt över en utrusande Matias Riikonen i IFK-målet. IFK-försvararen Noah Nurmi var ett halvt steg för sen för att hindra bollen från att passera mållinjen när han försökte rensa bort bollen som gick upp i nättaket.
IFK vaknade till lite mer efter målet och fick igång spelet bättre på offensiv planhalva, men möttes av en kalldusch i den 37:e minuten då en långboll strax utanför eget straffområde nådde Riku Sjöroos i TPS (tidigare IFK). Riikonen hamnade i i ingenmansland då han inte kunde bestämma sig om han skulle attackera bollen eller backa hem. Sjöroos nådde bollen ungefär vid halva planhalvan och gjorde inget misstag och lyfte bollen över Rikonen till 2-0.

Det målet möttes av en snabb replik från IFK då Adam Larsson fyra minuter senare fick en lite för hög boll mot sig mitt i banan som han bröstade ned till Robin Sid som drämde till på ett tillslag på halvvolley och såg bollen passera TPS-målvakten Matias Niemelä i hans högra hörn. Moralen höjdes hos publiken i två minuter, men efter ett snabbt TPS-inkast på egen planhalva, hamnade Toumas Pippola i en duell med Noah Nurmi. Pippola gick runt på utsidan av Nurmi som inte hann med och lyfte den, likt 1-0, lite lätt över Matias Riikonen som slängde sig för att rädda bollen. Men 3-1 var ett faktum till halvtid.

Det blev ett byte i halvlek. Riikonen ut och in kom Aleksi Partanen som inte ens stod med i truppen i matchprogrammet för att vakta målet.

IFK började piggt i andra halvlek och Adam Larsson hamnade tidigt i ett friläge som han bommade, då han placerade bollen 20 centimeter utanför stolproten. IFK pressade högt mot målvakten i TPS som inte tog hand om sina egna insparkar, och hade mycket bollinnehav på offensiv planhalva. Men kom inte till några fler direkt farliga lägen i matchen, då TPS var duktiga på att neutralisera IFKs offensiv.

Förlust med 3-1 blev slutresultatet och nästa vecka är det genrep inför ligapremiären, då KTP kommer på besök till WHA.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.