Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 13 februari, 2023 - 06:19Uppdaterad: måndag, 13 februari, 2023 - 07:46

Döms för stöld, penningtvätt och narkotikabrott – frias för rån

Ålands tingsrätt friar två män som åtalats för rån mot en person i Mariehamn i december 2020. Männen döms dock för andra punkter i åtalet.

Den ena av de två männen döms för att ha stulit bland annat en mobiltelefon som han sedan sålt till den andra mannen som i sin tur döms för penningtvättsförseelse. Mannen som döms för stöld ska betala 50 dagsböter på totalt 900 euro samt att ersätta staten med runt 650 euro samt att betala brottsofferavgift på 80 euro. Den andra mannen döms till villkorligt fängelse i 60 dagar för penningtvättsförseelse och narkotikabrott. Han ska också betala 20 dagsböter på totalt 380 euro och brottsofferavgift på 80 euro.

En kvinna som åtalats för narkotikabrott tillsammans med mannen döms också för narkotikabrott och för narkotikabrott som ung förbrytare. Kvinnan ska betala 40 dagsböter på totalt 240 euro och brottsofferavgift på 80 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »