Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 14 november, 2018 - 12:27
  • Axel Jonsson och Ålands framtid tror mer på internationellt stöd än andra partier. Arkivfoto: Malin Lundberg

Olika taktikförslag för självstyrelsen

Fortsätta med en parlamentarisk kommitté för en ny självstyrelselag eller prioritera internationella kontakter för att vinna stöd för en åländsk linje? Både centern och Ålands framtid föreslår ändringar i budgeten när det gäller skrivningar om självstyrelsens utveckling.

Ålands framtid vill att landskapsregeringen kräver en helhetsrevision av självstyrelsesystemet och prioriterar internationella kontakter för att vinna förståelse för Åland. Centern föreslår en ny parlamenterisk kommitté som kan fortsätta arbetet med ett förslag till ny självstyrelselag.

Moderaten Johan Ehn vill fortsätta på den inslagna linjen att jobba för ett systemskifte med konkreta förslag vad vi vill använda själstyrelsen till.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »